Lid worden? Repetitie bijwonen ? Welkom bij Amabile !

Je hebt een goede zangstem en denkt dat ons koor iets voor jou zou kunnen zijn?

Nieuwe leden die op vrijdagavond de repetities kunnen bijwonen, enige notie van muziek hebben en bereid zijn om thuis met het aangeleverde oefenmateriaal hun partijen in te studeren, zijn zeer welkom.  1 jaar zangplezier kost slechts 120 €.

Kom gerust eens vrijblijvend langs op de repetities op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 om van de sfeer te proeven.  Als je eerst je komst aankondigt bij onze voorzitter, zal zij je graag wegwijs maken. Indien het je bevalt, kan je je bij het koor aansluiten.
CONTACT:
amabileneerpelt@gmail.com  of

marleen.schaekers@skynet.be
 

Onze repetitieruimte:
St. Hubertustheater

Stationstraat 25

3910 Neerpelt
 

In de muzieknotatie staat ‘Amabile’ voor liefelijk en beminnelijk en in deze geest wil het gemengd koor Amabile het publiek laten genieten van de mooiste staaltjes uit het onuitputtelijke koorrepertoire. Niet gehinderd door een bovenmatige partituurkennis, heeft deze groep volbloedamateurs uit de regio Noord-Limburg  toch een meer dan behoorlijk niveau weten te bereiken. Daar staan een uitstekende dirigent en een gedreven bestuur mede borg voor.

​Het repertoire is zorgvuldig opgebouwd: zowel religieuze als profane pareltjes van polyfone koormuziek en dit uit vrijwel alle stijlperiodes. De wereld van de polyfone (koor)muziek is fascinerend en springlevend. Een ontdekkingstocht hierin is voor de koorleden van Amabile dan ook als binnentreden in een oase midden in de rumoerige popcultuur. En ondanks een voortdurend streven naar de juiste interpretatie, een correcte stemvorming en een volmaakte uitvoering, wordt er toch in een ontspannen sfeer gemusiceerd. 

’Saai?’ Bijlange niet. We houden het toch al  50 jaar vol!

21-12-2019: Een beetje meer kerst

Bij het woord kerst denken velen vooral aan lekker eten in goed gezelschap. Maar voor Amabile mag het nog een beetje meer zijn!

Om het kerstgevoel te versterken zullen wij, in samenwerking met het Van Eyck Ensemble uit Maaseik, iedereen ook van voedsel voor de ziel voorzien. Jullie zullen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van hemelse klanken tijdens het hartverwarmende kerstconcert:

EEN BEETJE MEER KERST

Bekende en minder bekende werken van o.a. Mendelssohn, Telemann, Todd, Rutter, Lauridsen, Smith...
Begeleiding: strijkersensemble o.l.v. Dirk Uten
Piano: Dorenda Notermans
Algemene leiding: Jan Vanderheyden en Lutgarde Luts

Dit op 21 december 2019 om 20.00 uur in de kerk van Boseind-Pelt.

Op 22 december 2019 om 15.00 uur volgt dan een tweede uitvoering in de St. Catharinakerk van Maaseik.

Kaarten bij de leden of amabileneerpelt@gmail.com