In de muzieknotatie staat ‘Amabile’ voor liefelijk en beminnelijk en in deze geest wil het gemengd koor Amabile het publiek laten genieten van de mooiste staaltjes uit het onuitputtelijke koorrepertoire. Niet gehinderd door een bovenmatige partituurkennis, heeft deze groep volbloedamateurs uit de regio Noord-Limburg  toch een meer dan behoorlijk niveau weten te bereiken. Daar staan een uitstekende dirigent en een gedreven bestuur mede borg voor.

​Het repertoire is zorgvuldig opgebouwd: zowel religieuze als profane pareltjes van polyfone koormuziek en dit uit vrijwel alle stijlperiodes. De wereld van de polyfone (koor)muziek is fascinerend en springlevend. Een ontdekkingstocht hierin is voor de koorleden van Amabile dan ook als binnentreden in een oase midden in de rumoerige popcultuur. En ondanks een voortdurend streven naar de juiste interpretatie, een correcte stemvorming en een volmaakte uitvoering, wordt er toch in een ontspannen sfeer gemusiceerd. 

’Saai?’ Bijlange niet. We houden het toch al meer dan 50 jaar vol!

Onze volgende concerten: uitgesteld!!!

Wegens de Coronacrisis worden de concerten verschoven naar een latere datum!

Lid worden? Repetitie bijwonen ? Welkom bij Amabile !

Je hebt een goede zangstem en denkt dat ons koor iets voor jou zou kunnen zijn?

Nieuwe leden die op vrijdagavond de repetities kunnen bijwonen, enige notie van muziek hebben en bereid zijn om thuis met het aangeleverde oefenmateriaal hun partijen in te studeren, zijn zeer welkom.  1 jaar zangplezier kost slechts 120 €.

Kom gerust eens vrijblijvend langs op de repetities op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 om van de sfeer te proeven.  Indien het je bevalt, kan je je bij het koor aansluiten.

Omwille van Corona is het verplicht je komst op voorhand te melden. Dit is mogelijk via onderstaande contactgegevens.


CONTACT:
amabileneerpelt@gmail.com  of

marleen.schaekers@skynet.be
 

Onze repetitieruimte (omwille van Corona

kan dit wijzigen!!!):
St. Hubertustheater

Stationstraat 25

3910 Neerpelt
 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now